Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT |

Header SelvmordstruedeTil Forsiden Til Region SyddanmarkTil Psykiatrien i Region Syddanmark


Behandlingskæden

 

Team for Selvmordsforebyggelse, Børne- og ungdomspsykiatris rolle

Team for Selvmordstruede, Børne- og ungdomspsykiatri er en specialistenhed, som yder behandling til selvmordstruede børn og unge, og som en del af behandlingen samarbejdes der med kommunale myndigheder gennem Behandlingskæden. 

 

Kommunerne er første led

Projektets og behandlingskædens ide er, at kommunerne selv skal udpege en kontaktperson og etablere et fagligt team og dermed udnytte alle kommunens ressourcer og eksperter i indsatsen over for de unge. Såfremt kommunens ekspertise ikke slår til, kan man uden ventetid få tilført de nødvendige specialer i form af støtte fra Klinik for selvmordstruede børn og unge samt andre dele af behandlingssystemet.

De nye storkommuner, som ønsker at deltage, vil gennem projektet kunne få støtte til at etablere og efteruddanne de kommunale led i behandlingskæden således, at indsatsen over for børn og unge kan iværksættes hurtigere og mere professionelt .

 

Organiseringen af det selvmordsforebyggende arbejde i samarbejde med kommunerne sker generelt ud fra følgende organisationsplan:

 

Behandlingskæde

 

Artikel om Klinik for selvmordstruede børn og unge

En nærmere beskrivelse af projektet - bl.a. baggrund for etablering af klinikken, klinikkens arbejdsområder, henvisning og behandling samt organisering af behandlingskæden - kan læses i artiklen 'Klinik for selvmordstruede børn og unge' af psykolog Hanne Møller og klinikleder, psykolog Kim Juul Larsen fra Klinik for selvmordstruede børn og unge. Artiklen kan downloades her.


Siden er sidst opdateret 27-10-2015
Webmaster